dijous, 1 d’abril del 2010

UNA DE BACALLÀ....













El bacallà dona per molt! Aquesta afirmació de ben segur que no és original, tampoc ho pretén ser-ho. El que si és cert és que amb un tros de bacallà podem fer una menja extraordinària y gaudir-ne con si fos un plat de gourmet.

El bacallà dessalat com cal ens pot donar moltes alegries el cuinem com el cuinem.

Vull proposar ena recepta de bacallà cuinat amb patata i mongeta tendra, que si és ben fàcil de preparar encara és més agraït de menjar.

Ingredients:

400 grams de mongetes tendres tallades i escapçades

2 patates mitjanes tallades a rotllanes

4 talls de bacallà dessalat de la part del morro

Un morter d’all i oli perfumat amb uns brins de safrà

Procediment:

Posarem la patata i la mongeta a coure i quan sigui mig cuita hi posarem al damunt els trossos de bacallà per tal que es coguin.

Un cop cuits els reservarem i muntarem el plat, posant la patata i la mongeta bullides al fons i el bacallà per sobre. Tot seguit naparem la verdura i el bacallà amb l’all i oli. És normal que amb l’escalfor l’all i oli es dilueixi un xic, això farà que es barregi millor amb la verdura.
he preparat aquesta amanida de tomàquet, ceba tendra i olives per acompanya-ho. penso que tot plegat fa de bon menjar.

Per beure recomano un vi blanc de Gandesa.

Bon profit!!