dimecres, 10 de març del 2010

UNES MANGONGUILLES AMB SÈPIA

                                         Un plat amb personalitat i bones intencions 

Diuen que quan un es lleva pel matí una mica girat, val més que no faci res i menys que entri a la cuina a fer res, en el cas de que això fos el que tenia previst.

Avui diumenge, m’he llevat un xic girat i desprès d’esmorzar m’he dit que tant mateix el que no fes avui no ho podria fer la resta de la setmana. Així dons, m’he disposat a cuinar i he fet dues coses a la vegada, la que tenia pensat fer i un altre per avançar feina. De la primera que he fet és de la que parlaré, de l’altre ja ho faré un altre dia.

He cuinat unes mandonguilles amb sèpia, amb tots els ets i uts que li son propis per poder anomenar-se d’aquesta manera.

Tot seguit explico la recepta i els ingredients que hi he emprat.

Ingredients:

400 grams de carns de porc i vedella barrejada

1 o 2 sèpies, segons la mida

1 ou

Molla de pa mullada amb llet una llesca gran

All i julivert picats

Sal i pebre

Un pensament de nou moscada

Un altre pensament de canyella en pols

Pel sofregit: Una ceba gran i un gra d’all ben trinxats, dos tomàquets ben madurs ratllats.

Per la picada: Un grapat d’ametlles torrades, dues galetes Maria, un gra d’all i julivert picat i uns brins de safrà.

Procediment:

En un bol gran barrejarem tots els ingredients procurant escórrer una mica la molla de pa que tenim ficada en llet.

Quan tots els elements estan ben barrejats, farem les mandonguilles procurant que no ens quedin gaire grosses i d’una mida regular, tot seguit les enfarinarem i fregirem en abundant oli d’oliva. Reservarem les mandonguilles disposant-les sobre paper absorbent.

En una paella sense oli hi farem suar la sèpia durant pocs minuts, la reservarem deixant-la refredar i tot seguit la tallarem a trossos petits.

Tot seguit farem el sofregit agafant quatre o cinc cullerades de l’oli amb el que em fregit les mandonguilles. Primer de tot enrossirem la ceba i l’all i tot seguit hi abocarem el tomàquet ratllat, a continuació afegirem la sèpia que hem tallat abans i que teníem reservada.

El sofregit ha de quedar ben concentrat, procurant que la ceba quedi ben rosa però sense cremar-se i el tomàquet ben cuit.

Un cop tinguem el sofregit a punt, afegirem les mandonguilles, ho remenarem per barrejar bé les mandonguilles i el sofregit hi afegirem aigua calenta fins quasi bé cobrir-ho i ho deixarem coure a foc baix durant un quart d’hora, moment en que afegirem la picada. Un cop haguem sacsejat la cassola per fer que la picada s’ajunti bé amb la resta d’ingredients, ho deixarem coure cinc minuts més corregint el punt de sal.

Per beure recomano un vi de la D.O. Costers del Segre.
Bon  profit!



                            Podeu triar: la cassola o el plat, jo ho tindria ben clar!!!

2 comentaris:

MontseRios ha dit...

Sóc una enamorada dels teus plats.
I encantada de poder gaudir de les teves encreuamentes de diumenge.
Moltes gràcies per compartir.
Una abraçada.

CAP I POTA ha dit...

Moltes gràcies pels teus comentaris, Montse.
Una abraçada.