divendres, 12 de novembre del 2010

PASTA AMB BRÒQUIL I EL QUE VULGUEU AFEGIR-HI


No sé si en els temps en que el cuiner de Pius V Bartolomeo Sccapi traginava per les cuines del Vaticà tenia gaire temps per entretenir-se a pensar en si els camàlics que l’ajudaven a la cuina feien els àpats adequats per poder dur a terme la feixuga feina que tenien per davant. Suposo que menjaven com podien a peu dret i de qualsevol manera, però menjaven. No oblidem que som al Vaticà i que a la cuina del representant de Deu a la terra no hi pot mancar res.



Sense voler pretendre endinsar-me en el que cuinava Bartolomeo Saccapi, qüestió que mereix per si sol i per la seva importància molta lletra i moltes hores d’estudi, vull comentar un plat ben senzill de la cuina italiana que sense canviar cap dels ingredients, a tota la península itàlica es menja de diferent manera. És un plat de pasta (penne o fusilli) amb bròquil bullit. Tant senzill com això i al mateix temps tant barroc en el seu resultat final, ja que com he dit més amunt, segons on siguem d’Itàlia podem menjar això més, una filets d’anxova estripats, unes olives negres trencades o senzillament un grà d’all picat amb un bon raig d’oli d’oliva verge i el formatge “gratuggiatto” que vulguem.



Bròquil, pasta, all, oli. Jo amb això ja en tinc prou, vaig conèixer aquesta recepta així a Itàlia i així la cuino. Només es tracta de aixafar el bròquil bullit, barrejar-lo amb la pasta, afegir-hi l’all, l’oli i el formatge. Feu-ho i ja m’ho direu, tot plegat és ben senzill i ho pot fer fins i tot un bloguero que només escriu de cuina i no sap encendre els fogons de la seva.

3 comentaris:

CAN JOAN I SARA ha dit...

precisament em possat al blog nostre une recepte amb bróquil.
Ens agrada molt y el teu plat també.
Una salutació.
Sara

CAP I POTA ha dit...

Sara i Joan, estic content de que us oagradi. Amb els fantàstics "pimentons" que tenim una miqueta de pimentón de la vera sería fantástic. Unes olives negres també hi anirien bé, però com més hi penso tal com ho presento, només amb all i oli per a mi és deliciós.
Gràcies

gastropuntcat ha dit...

Hola!

El pròxim dia 28 tenim previst obrir un bloc de cuina adreçat a donar a coneixer i promocionar el màxim possible la gastronomia catalana i els blocs catalans, podrà participar tothom que ho dessitji, ja sigui, recomanant un llibre, una fira, un restaurant un bon vi, enviant-nos receptes, el mercat de la seva localitat o qualsevol cosa que sigui interessant, nosaltres ho publicarem amb el nom del bloc que ho ha proposat i un link al seu espai.

Pel que que fa al gastroblocs, serà un llistat que posarem per províncies, i aquí es on entres tu, al anar a llistar el teu espai m'he trobat que no he sigut capaç de trobar... Caput àsperum jaja.

Podríes indicar la provincia a la que pertany el teu espai?
Moltes gràcies.
Gastropuntcat.
gastropuntcat(arroba)gmail.com