diumenge, 11 d’abril de 2010

BACALLÀ A LA PORTUGUESA





Hem deixat enrere la setmana que anomenen santa i és un moment propici per recordar el que hem menjat i cuinat. Per aquestes dates la tradició mana menjar bacallà i com que som molt creients i fidels seguidors de les tradicions que ens plauen, fem cas i seguim fil per randa el que està fixat.

Vull proposar una recepta de bacallà que és senzilla de fer i és realment deliciosa, al menys així m’ho sembla a mi.

Aquesta recepta duu el nom de bacallà a la portuguesa i fa honor als plats que es cuinen amb bacallà en aquell país.

Ingredients

8 talls de bacallà dessalat, millor que sigui de la part del morro.

2 cebes ben grans tallades en juliana.

1 got de vi blanc

2 patates mitjanes tallades a rotllanes poc gruixudes.

1 cullerada de pebre vermell del que en diuen de la Vera.

2 fulles de llorer

Farina i oli suficient per fregir les patates y el bacallà.

Procediment

Enfarinem i fregim el bacallà i el reservem. A la mateixa paella i mesurant prèviament la quantitat d’oli ficarem a enrossir la ceba tallada que anirem movent. Un cop enrossida la ceba hi abocarem un bon got de vi blanc que deixarem que redueixi el temps que calgui; anirem veient que la ceba s’enfosqueix i es va espessint a mida que es redueix el vi, arribat aquest punt hi posarem les dues fulles de llorer i esperarem a que acabi de reduir el vi. Un cop la ceba ja ens ha quedat més aviat seca retirarem la paella del foc i li afegirem el pebre vermell.

Mentre fregíem la ceba, en un altre paella teníem fregint-se les patates tallades a rotllanes que ja estaran a punt, les retirarem, escorrerem i les posarem en una safata de forn cobrint tot el fons, pel damunt i posarem el bacallà i a sobre d’aquest la ceba; tot seguit ho introduirem al forn per espai de temps no superior a 15 minuts.

Per acompanyar aquest deliciós plat de bacallà recomano un vi de la D.O Costers del Segre.

Bon profit a tothom !!!

1 comentari:

MONTSE *La cuina de la Xuxi* ha dit...

Dona gust venir a veure la teva cuina.
De fet, crec que és el blog (dels que segueixo), que més fidel és a la cuina tradicional, tal i com a casa meva m'han ensenyat.
Gràcies.
Prometo mostrar-te els meus resultats quan es tracti de receptes teves. Ja voràs quant he aprés!
Un petonarro ben fort