dimecres, 15 d’octubre del 2008

MONGETES DEL GANXET


Les millors mongetes del ganxet son les del maresme i el Vallès i sense cap mena de dubte son les millors de totes les que es conrreuen a la pell de brau.


Amb el canvi d'estació la natura ens regala tot un bon grapat de cosses bones per ficar a la cassola.
Malgrat que encara no faci fred, el cos ens comença a demanar menges més pròpies de la tardor, com son els bolets, els llegums acabats de desgranar i algun bròquil que hagi suportat les temperatures baixes de la matinada, cosa que el fa molt més saborós.
Per a mi hi ha un llegum que en aquest moment està en la seva plenitud, tot just acabat de desgranar, tendre i sense haver dormit dintre de cap sac esperant que algú el comprès.
La mongeta del ganxet, es un llegum que llueix amb llum pròpia i que si el comprem directament al productor, podem gaudir de la seva frescor.
Menjat sol, amb un raig d'oli o bé acompanyat de patata bullida i bròquil és un menjar exquisit. El bon resultat d'aquesta menja rau en triar bé el bròquil, ni gaire gran ni massa petit i les patates que siguin de qualitat.
Recomano els trumfos del Pirineu, de les mongetes ja ho dit quasi tot, només cal comprar-les acabades de desgranar.Si som capaços de tenir paciència i no voler coure massa depressa les mongetes, gaudirem d'allò més.
Les mongetes les bullirem amb aigua de garrafa, a foc ben lent, mig destapades i hi afegirem la sal al ultim moment, del contrari, es despallofen i es trenquen.Del bròquil no hi ha gaire cosa a dir, només diria que no cal coure'l gaire temps, del contrari no té gust de res.
Voldria, -amb el permís d'en Manel Gorgori- recomanar un vi adequat per prendre amb aquest àpat. Em refereixo al VI NOVELL, del que es ven a granel. Està bé de preu i es bo.
Bon profit i feu bondat sense oblidar que el pecat de gula i luxúria es molt recomanable en aquesta i totes les èpoques de l'any.

2 comentaris:

yo ha dit...

las mejores son las de santa susanna saludos y adelante

CAP I POTA ha dit...

Les mongetes de Santa Susanna formen part de la zona reconeguda com a porductora d'aquesta meravella que és la mongeta del ganxet.Si senyor!!!!!